dissabte, 28 de setembre del 2013

PRIMERA AJUDA.


Hem rebut per fi una resposta positiva!

Ahir a la tarda vam rebre la feliç notícia de què contàvem amb la col·laboració del nostre professor de biologia de l'any passat. Sí, es tracta d'en Vicent Ciurana, qui va ser el substitut del nostre professor per motiu de jubilació.

Donada aquesta resposta aprofitem per enviar-li un cordial salut i les més sinceres gràcies per la seva col·laboració amb el nostre treball. 

divendres, 27 de setembre del 2013

CONTACTE PERDUT.

Hola a tothom! Ja és divendres i és hora d'informar de les nostres activitats d'aquesta setmana.


Bé doncs, després de fer la tria de llibres, utilitzant les pautes donades a classe, vam descobrir que un dels autors d'aquests llibres era professor a la Universitat de Barcelona; Jorge Riechmann, autor del llibre: Qué son los transgénicos.

Així doncs vam pensar en probar de comunicar-nos amb ell, i així ho vam fer.
Trucant a la UB, ens van informar que havia deixat de fer docencia en aquest centre i que ara donava classes a la Universitat Autonoma de Madrid. Ens van proporcionar el seu correu electrònic des de la web de l'UAM i seguidament vam enviar-li un correu demanant-li col·laboració amb el nostre treball.

La resposta va arribar i ens deia que ho sentia moltíssim però que no tenia temps pel fet que amb els seus alumnes ja estava massa ocupat. Ho vam entendre i li vam agraïr el temps que va dedicar a contestar-nos. Tot i la seva negativa va ser molt amable i ens va recomenar un altre llibre, que, per suposat,  buscarem.

Deixant enrere aixó, continuarem buscant autors que poguessin i vulguessin col·laborar amb nosaltres i el nostre treball. Ara estem esperant la resposta d'altres professors amb l'esperança de que aquest cop tinguem més sort.

dilluns, 23 de setembre del 2013

COL·LECCIÓ DE LLIBRES.

Durant aquest estiu, hem buscat webs que, creiem, ens podien servir d'ajuda per poder informar-nos sobre el tema.
Al mes de juliol, però, vam acordar anar a buscar alguns llibres que semblessin interessants i que tractessin o bé sobre la ingenieria genètica, o bé dels aliments transgènics. Finalment vam recopilar 14 llibres, dels quals, finalment, només vam seleccionar 8 a partir de la informació dels seus respectius autors:

  • - Renneberg, Reinhard (2008). Biotecnología para principiantes (ed.) Espanya: Reverté
    - Villalobos, Víctor M. (2008). Los transgénicos: oportunidades y amenazas. (ed.) Espanya: Ediciones mundiprensa.
    - Palacios, Marcelo (2000). Bioética 2000, Espanya: Nobel.
    Corti, Justo (2010). Organismos genéticamente modificados y riesgos sanitarios y medioambientales. Espanya: Reus S.A.
    - Watson, James D. (2003). ADN: El secreto de la vida. Espanya: Taurus.
    - Smith, Jeffrey M (2006). Semillas peligrosas: Las mentiras de la industria y gobiernos sobre lo que comemos. Espanya: Contrapunto.
    - Nossal, G.J.V. (1997). Los límites de la manipulación genética. Espanya: Gedisa.
    - Gomis, Alberto (2000). El fundador de la genética: Mendel. Espanya: Nivola.
    - Pedauyé, Julio; Ferro, Antonio; Pedauyé, Virginia; Alimentos transgénicos: La nueva revolución verde. Espanya: Mc. Graw-Hill.
    - Riechmann, Jorge (2002) Qué son los alimentos transgénicos. Barcelona: Integral.
    - López Guerrero, José Antonio (2001). ¿Qué es un transgénico. Espanya: Equipo Sirius.